Janne Nacci

Suomi 2018

/Suomi 2018

Suomi 2018

”Teille tulee puhelu HÄTÄSANOMA! Laskekaa kuuloke puhelimelle ja odottakaa; puhelun tilaajaa etsitään” Jo tämä saisi kenet vaan hätkähtämään. Kun linjalle saatiin puhelun tilaaja, oli viesti kylmäävä. ”Neuvostoliiton joukot ovat ylittäneet tänään kello 7.00 valtakunnan rajan. Omat etuvartiot ovat vetäytyneet asemistaan. Suojajoukkomme ovat parhaillaan ankarissa taisteluissa vihollista vastaan. Taistelut jatkuvat.” (lähde: veteraanien perintö)

Kukaan ei halua kuulla tai kokea tuollaista ikinä. Se on varma. Sotiemme sankareita on enään kourallinen jäljellä, muistetaan heitä ja pidetään heistä huolta. Annetaan heille se mitä he tarvitsevat. Ei voi olla oikein että sotiemme sankarit makaavat yksin ilman hoitoa ja seuraa viimeisiä vuosinaan. He ansaitsevat parhaan hoidon ja kohtelun mitä on saatavilla, maksoi mitä maksoi. Monet maksoivat ennakkoon hengellään heidän hoidon kahdeksankymmentävuotta sitten.

Monen isovanhemmat tai isoisovanhemmat on olleet sodassa tai ovat menehtyneet siinä. Näiden sankareiden urotekojen ja uhrausten johdosta voimme juhlia itsenäistä suomea tänäkin vuonna. Historia on helppo unohtaa ja elää tätä päivää ”eletään hetkessä” asenteella. Muistamatta edellisvuotta pidemmälle, korostamalla omaa erinomaisuuttaan tai miettien mistä tai kenestä seuraavan sosiaalisenmedian päivityksen tekisi.

Jos et tunne historiaa, et voi rakentaa tulevaa. En muista kuka niin sanoi vai sanoiko kukaan mutta siinä on perää. Historia määrittää tulevan, on kyse sitten eilisestä tai parivuotta sitten tapahtuneesta. Niin omalla kohdallanikin on käynyt. Olen saanut kärsiä sekä nauttia aikaisemmin tekemistäni asioista. En ole ollut sodassa mutta monissa vaikeissa tilanteissa kylläkin.

Olen viettänyt monta itsenäisyys päivää linnassa. Siellä ei ole juhlittu vaan lusittu, niitä kertoja on ollut useampi kuin yksi. En ole pitänyt lukua. Ne kerrat vankilassa on kasvattaneet mutta tuskin opettaneet mitään, ellei sitten rikoksien tekoa lasketa.

Oman itsenäisyyspäivän vietto sujuu kuin minkä muunkin päivän tahansa. Jokainen päivä on käytännössä samanlainen, ei poikkeuksia. Ilma on kohtalaisen viileä ja ikkunasta näkyy liikennettä kadulla. Kunnosta on syytä pitää huolta joten lenkkeilen paljon, ei koskaan tiedä joutuuko ottamaan jalat alleen.

Suomen tapahtumien seuraaminen onnistuu melko hyvin nykypäivänä ja jopa linnanjuhlia pystyn seuraamaan. Tuntematonta en ole ajatellut katsoa kuitenkaan. Vankilassa ollessa juhlat oli pienemmät. Tarjolla oli pikkusen fiinimpää sapuskaa jota keittiöhenkilökunta oli meille antaumuksella valmistanut. Se ei ollut mitään herkkua mutta luumukiisseli maistuu aina yhtä hyvältä. Kanttiinista ostettu pullapussi pikakahvin kera toimii aina. Tänäänkin täällä missä olen.

AJATUKSET SUOMI 2018

Tämän päivän suomessa jossa on kohtalaisen hyvä elää huolimatta siitä että kauheita asioita tapahtuu enenemissä määrin sielläkin, voin vain sanoa, katso viereesi ja katso ympärillesi. Pidä huolta kavereista, kunnioita vanhempia ihmisiä ja auta heikompia. Ne ihmiset jotka auttavat heikompia on vahvimpia kaikista. On hyvä pitää mielessä että saatat itse tarvita apua joskus. Olen kiitollisessa asemassa kun olen saanut tukea ja jeesiä suurin määrin kavereilta vaikka tilanteeni ovat välillä olleet vaikeita, en ole epäröinyt pyytää apua.

Ajatukseni siitä ettei kaveria jätetä on edelleen hyvin vankka, tapahtuipa mitä tahansa, älä hylkää kaveria. Auta kavereita kun voit, äläkä käännä selkää vaikeanakaan hetkenä. Puolusta heikompia aina. Mitä olisi tapahtunut sodassa jos kaveri olisi jätetty? lähdetty karkuun tiukan paikan tullen? Meillä ei olisi suomen passia taskussa. Mulla sitä ei ole tällä hetkellä olosuhteiden pakon sanelemana. Se on peruutettu viranomaisen toimesta.

Monia varmaan kiinnostaa kuulla missä olen ja mitä teen tällä hetkellä. Luin jostain että olen kuollut. Se on jo kolmas kerta kun olen kuollut viimeisen vuoden aikana. Vankilassa kerrotaan tarinaa että olen kuollut, netissä kerrotaan tarinaa että nyt se on kuollut. Kuka tätä sitten ikinä kirjoittaakaan, ei ole kuollut.

Vaikka viimeiset vuodet ovat olleet raskaita on ne myös antaneet paljon. Aloitettuani kirjoittamaan kaikesta kokemastani, syntyi pieni tarina siitä kuinka elämä kuljettaa ihmisiä eri suuntiin, kuinka toiset petetään ja toiset vain hylätään. Jokaisella on oma tarina kerrottavanaan, toisilla pienempi toisilla isompi.

Palataan kirjoituksissa keväällä ilmestyvään kirjaan ja yhteiskunnallisten asioiden puntaroimiseen. Voitte lukea pätkiä kirjasta täältä tai instagram storystani.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!

P.S. Ei ole tullut kutsua linnaan.

2018-12-13T16:17:05+00:00

36 Comments

 1. Nimetön 7.12.2018 at 15:18 - Reply

  Elämä on kuin peli, päivä kerrallaan ikinä tiedä huomisesta mitä tapahtuu onko syytön vankilassa vai kuoleena kuka tietää. #Lifeisgame jatka samaan malliin.

 2. Pasi 7.12.2018 at 23:09 - Reply

  Nyky Suomi on päin helvettiä monen asian suhteen.historiasta tämä kansa ei oppinut mitään.ei veljistä,heikommista,oikeudenmukaisuudesta tai kunnioituksesta.parempaan tuskin mennään.

 3. Nimetön 8.12.2018 at 02:02 - Reply

  Tulee aina mielee. Vanki nimeltä Papillon !

  Toivottavasti lödät luotettavia ihmisiä ympärillesi.

  Tsemiä !

 4. Ville 8.12.2018 at 12:18 - Reply

  Kirjoitat hiton hienosti! Kirjaa odotellessa, tsemppiä Janne!
  t satunnainen tuttu

 5. Ilmari 8.12.2018 at 22:11 - Reply

  Nacci, missäs maassa olet? 🙂

  • vasikka 11.12.2018 at 09:58 - Reply

   Marokossa

 6. Teemu 9.12.2018 at 23:58 - Reply

  Monen mielestä pakeneminen ei ole arvostettavaa, mutta oma mielipiteeni on että nykyisen Suomen toiminnan takia ei ole todellakaan viisasta mennä linnaan lusimaan veropetosten takia.

  Monet sanovat että elämässä pakollisia asioita ovat kuolema ja verot, mutta kyllä totuus on se että ainoa pakollisuus on vain kuolema. Veronmaksajat ajaa Suomea vaan kokoajan alaspäin avustamalla näitä sankareita pöytien takana ketkä niitä rahoja käyttää kaikkeen muuhun mihin sitä pitäisi käyttää.

  Kiitos vaan niille vitun paskiaisille kun tätä maata ajaa suohon. Eikö tämä maa heille mitään merkitse!

  Hattua nostan todellakin ylös ja toivotan sulle Janne oikein hyvää joulunaikaa vaikket siitä kunnolla pysty nauttiakkaan! Pidä pää pystyssä ja katsokkin ettet luovuta!

  • Nimetön 12.12.2018 at 16:15 - Reply

   Mihin rahoja sitten pitäisi käyttää?
   Valtion suurimmat menoerät ovat eläkkeet, työttömyysturva, lapsilisät, opetus ja tieverkkojen rakennus ja ylläpito.

   • Suzuki 15.12.2018 at 00:34 - Reply

    Niinpä

   • Jack K. 15.12.2018 at 02:03 - Reply

    Paskat. Alkoholihaitat poistamalla loppuisi suomen velkaantuminen. Verotulot 1.3mrd ja välillisetja välittömät haitat jopa 14.5mrd euroa. Joka vitun vuosi. Kelatkaa sitä.

 7. Nimetön 11.12.2018 at 21:41 - Reply

  “Kunnosta on syytä pitää huolta joten lenkkeilen paljon, ei koskaan tiedä joutuuko ottamaan jalat alleen.” aahaha!

 8. Nimetön 12.12.2018 at 14:24 - Reply

  Jälleen loistava kirjoitus. Kaikkea hyvää sulle.

 9. Nimetön 12.12.2018 at 17:27 - Reply

  Minusta parasta olisi jos vaan tulisit lusimaan mikä sinulle on määrätty. Niin kauan kun piileskelet on hukkaan heitettyä aikaa. Jo tuon ajan kun olet ollut jemmassa olisi hyvää matkaa pois lusittu.

 10. Mika Ilmen 13.12.2018 at 15:12 - Reply

  Tussinaama kakara.

 11. Nimetön 14.12.2018 at 12:04 - Reply

  Täällä me pienet toukat pakerramme elementti-kennostossa ja maksamme veroja, jotta sotiemme veteraanit saisivat edes vähän. Nauti auringosta vielä kun voit;)

 12. Turkylaine 15.12.2018 at 07:14 - Reply

  Hae turvapaikkaa ecvadoein suurlähetystöstä .Laitoin www osoitteen aikaisemmin niin löydät sen
  Hyvää Joulua sinulle

 13. Turkylaine 15.12.2018 at 07:17 - Reply

  Ecuador
  Anteeksi tässä ecuadorin tietoja yhteystietojs ym tärkeetä

 14. Turkylaine 15.12.2018 at 07:18 - Reply

  Unotui laittaa viestiin osoite, anteeksi laitan nyt tähä se osottee
  https://um.fi/matkustustiedote/-/c/EC

 15. Jaare45 15.12.2018 at 20:02 - Reply

  Vaikka itse olen lainkuuliainen kansalainen, arvostan sua siinä ettet vaikuta idiootti rikolliselle joka tekee pahoja tavallisille ihmisille.
  Vaan ennemmin lainsuojattomalle, jolla on sydän paikallaan.
  Hitto kun törmäisin suhun nyt ulkomailla, tarjoisin safkat, otettais yhdet ja pitäsin kaiken omana tietonani… Tsemiä!

  • lissu84 17.12.2018 at 10:04 - Reply

   Jaare45 vaikutat ihanalle ihmiselle. Tavattaisko iltapäiväkahveilla?

 16. Petri71 17.12.2018 at 20:06 - Reply

  Vaikka en ihan kaikkea, tai läheskään kaikkea allekirjoita sun mielipiteistä niin ajattelin silti kommentoida tähän sen verran että.. Eikö kannattaisi vaan tulla lusimaan toi kakku pois? Tavallaan olet nytkin vankina mutta kakkusi ei lyhene päivääkään.. Niin kuin kirjoitit, ei koskaan tiedä milloin joutuu ottamaan jalat alleen, onko tuo nyt sitten sen arvoista että välttelet kohtuullisen pientä rangaistusta verrattuna siihen että jos vaikkapa 10 vuotta onnistut välttelemään lainkouraa ja sen jälkeen menet lusimaan. En tunne niin hyvin lakia että osaisin sanoa “vanheneeko” nuo koskaan mutta vähän epäilen että ei.

 17. NighShift 20.12.2018 at 04:19 - Reply

  Suurin lahjasi tytöllesi on että tulet istumaan kakkusi pois, vituttaahan se istua mut näät sentään perhettäsi edes pleksin takaa aluksi. Kakku pois alta ja uuteen nousuun ! ei tuo ole elämää että jatkuvasti tuli perseen alla miettiä seuraavaa liikettä. Mulla suunnilleen saman ikäinen tyttö ja kahdestaan asutaan kun äiti lähti taivaaseen, kyrsiihän tää pelkkä yövuoron teko mutta pakko perkele vaan homma hoitaa.

 18. Nimetön 20.12.2018 at 13:52 - Reply

  Jannenacciostatakki

 19. Kenkkuspenkku 20.12.2018 at 19:14 - Reply

  Hei Naccimaccara missä joulucincut? Vai eicö piuha riittäny tänä vuonna? Vitun pelle 😀

  • Suurikyrpä 31.12.2018 at 21:15 - Reply

   Oletko homo? Taidat olla.

 20. Grillinakki 20.12.2018 at 22:03 - Reply

  Jos siellä on viileä ilma, niin pue päälle helvetin iso Cannonball-takki. Vähän huvittaa nämä sinun jatkuvat vuodatukset, joissa yrität esittää täysin erilaista mitö oikeasti olet. Et välitä pätkääkään sotaveteraaneista, lapsista tai kenestäkään muusta kuin itsestäsi ja huumeiden saatavuudesta. Olet narsisti pahimmasta päästä. Voit tietysti uskotella itsellesi ja muille tyhmille ihmisille mitä vain.

  • Hessu 27.12.2018 at 14:48 - Reply

   Tämä!

 21. Reino Koski 22.12.2018 at 01:14 - Reply

  Mikäs puolue on paras hoitamaan Suomen asioita? Persut? Kokkareet SDP? Mitens hyvin MC mies on perillä valtajutuista?

 22. Myyrä 31.12.2018 at 14:16 - Reply

  Hyvää uutta vuotta.

 23. Kovan luokan homo Toni Coo 31.12.2018 at 21:12 - Reply

  Vittu nää commentit on parhaita. Vähän cuin iltapaskan Facebook uutiset missä caicenmaailman urpot cirjottaa paskaa! Vittu pasca valuu alaspäin ja nykyisille cuulapalleille nauraa ihan vittu caicci.

 24. Isomuna 1.1.2019 at 00:59 - Reply

  Kuulapallojen pomo! Nacci takas ruoriin ja heitetään vittuun nykyiset pellet sieltä. Siinä ei tarviisi kuin hiljaa kuiskata ”böö” niin Toni juoksis paskat housuissa hieromaan koiran paskaa ensimmäisen vastaan kävelevän naisen hiuksiin.

 25. Kanuunan kuula 3.1.2019 at 11:44 - Reply

  Meinaatko heittää joulukuusen ennen loppiaista mäelle vai vasta loppiaisena?

 26. Support 3.1.2019 at 12:41 - Reply

  Tsemppiä!

 27. late 8.1.2019 at 05:28 - Reply

  hei hienoa että kirjoitat! näitä lisää ja yritä ottaa rennosti

 28. Nimetön 18.1.2019 at 12:22 - Reply

  Kun nyt niin Suomen sodista puhutaan, niin kerrohan Nacci missä kävit armeijan?
  Oma ukkini jäi venäläisten vangiksi ja joutui sotimaan omiaan vastaan (fiksuna miehenä ampui tietysti aina ohi) – olisipa niitä stooreja teininä ymmärtänyt kuunnella – eipä tosin ukki paljoa kertoillut.

Leave A Comment